Sider

tirsdag den 15. oktober 2013

Kurban Bayram

I denne uge har Hasan og jeg fri fra arbejde og skole, da det er Kurban Bayram, offerfest. Helligdagene bruges på at være sammen med familien og spise en masse mad, primært kød. Hver familie "ofrer" et dyr og deler kødet med familien og de fattige. For mig virker det lidt som en islamisk jul, da julen jo også fejres blandt familien og med en masse dejlig mad. Vi skal dog ikke ses med Hasans familie i denne uge, da nærmest alle Istanbuls indbyggere rejser ud af byen op til helligdagene. Så både bus- og flybilletter kan være lidt dyre. I stedet tager vi på forlænget weekend hos dem i næste uge, hvor priserne er meget lavere.

Vi bruger ugen på at slappe af og nyde Istanbul, der pludselig er meget mere fremkommelig :-) Til dagligt er byen overfyldt og svær at komme frem i med både offentlig transport og bil. Man står stuvet sammen og det kan være rigtig ubehageligt. Men nu er det pludselig som at være i en "helt almindelig" by, hvor det er til at få en siddeplads i bussen, og hvor man kan køre den hastighed, der nu er tilladt på de enkelte veje. Det er stort, selv om det ikke lyder af meget! ;-)

I søndags tog vi derfor et smut til IKEA og i går var vi i bil med et vennepar på hyggelig cafe på den europæiske side i et område, hvor man normalt ikke ville køre hen i bil, da der er alt for meget trafik!

I aften skal Tyrkiet spille VM kvalifikationskamp mod Holland, og vi har været så heldige at få billetter. Det bliver min første live fodboldkamp i Tyrkiet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar